1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 77.  |  Tel: 06 (1) 780-2760; 780-2765  |  Mobil: 06 (70) 884-3880  |  E-mail: info@ajtoneked.hu
Ajtó típusok
Acél Biztonsági Ajtó
Egyedi gyártású
Beltéri Biztonsági Ajtók
Egyedi gyártású
Kültéri Biztonsági Ajtók
Egyedi gyártású
Biztonsági Ajtók
Alapszínei
Bejárati Ajtók
Műanyag nyílászárók
Beltéri Ajtók
Árajánlat
 
Típusok:
   

Beltéri biztonsági ajtók

A biztonsági ajtókkal szemben alapvető elvárás, hogy az erőszakos behatolási kísérleteknek minél hatékonyabban álljanak ellen, vagyis a betörők ne tudjanak rajtuk átjutni, bárhogyan is próbálkoznak.

Ennek ellenére a biztonsági ajtók sem feltörhetetlenek – aki ezt állítja, bizony csúsztat. A biztonsági ajtók jelentősége inkább abban áll, hogy sokkal több időbe kerül átjutni rajtuk, mint a hagyományos ajtókon, illetve sokkal nagyobb zajjal jár mindez. Így pedig a lebukás veszélye is sokszorosára nő, ami már attól is elrettenti a potenciális „rosszfiúkat”, hogy egyáltalán belekezdjenek a műveletbe.

A nálunk kapható beltéri biztonsági ajtókat a MABISZ minősítette, ami garancia arra, hogy maximálisan megfelelnek a biztonsági követelményeknek. Minden beltéri ajtónk rendelkezik leemelés és befeszítés elleni védelemmel. Minden ajtótípus a SECUREMME csapdazárnyelves, kéttollú kulccsal záródó, oldalirányba reteszelő zárainak valamelyik típusával van ellátva főzárként.

Az ajtók idomacél tokszerkezete THERWOLINNAL van bélelve, ami igen jó hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal bír. A tokszerkezetben Trelleborg gumitömítés fut körbe. Az ajtószerkezet anyaga ugyancsak idomacél, a burkolatok közt üveggyapottal szigetelt rácsszerkezet húzódik, szintén idomacélból. Az összes ajtó rendelkezik mindezeken felül három egyedi, bronzperselyen forgó, hegesztett ajtópánttal.

Az ajtók külső felületét borító HDF dekorlemez burkolat a 10 legnépszerűbb színből választható (az ajtótípusok többségénél 12 színből). Az ajtókhoz egy pár kilincskészletet adunk a hozzá tartozó krómozott kulcscímmel és krómozott rozettával.

Az egyes típusoknak a fenti, általános jellemzőktől eltérő felszereltségét az alábbiakban, az ajtótípusok részletes felsorolásánál tárgyaljuk.

Beltéri biztonsági ajtók 15 év szerkezeti garanciával

Lecserélné bejárati ajtaját? Egyedi gyártású, MABISZ-minősítéssel ellátott beltéri biztonsági ajtók most 5-10% kedvezménnyel a Gavrontól, 15 év szerkezeti garanciával!

Beltéri biztonsági ajtóinkat az egyedi gyártású ajtókéval megegyező színekben rendelheti meg.

Most igazán megéri új ajtóra beruházni!
Hívjon bennünket: 06 1/780-2760

5 perces áttörésgátlású biztonsági ajtó

Ez az ajtó a magasabb, III. MABISZ-kategóriába tartozik, és már 5 perces áttörési, illetve áthatolási védelmet nyújt, nem véletlenül. A 5 perces ajtónak 8 záródási pontja van és jobb a főzárja.

De mit is jelent ez az 5 perces védelem a gyakorlatban? Ha a betörő csavarhúzókkal és feszítővassal „esik neki” az ajtónak, akkor ennyi ideig tart, mire be tud jutni a lakásba. Márpedig 5 perc elég hosszú idő, ha valaki egyértelműen gyanús tevékenységet folytat egy bejárati ajtó előtt. Egy társasházban például nagy az esélye, hogy valaki rajtakapja a lépcsőházban. Ha pedig családi házról van szó, ami nem egy elhagyatott helyen, hanem egy viszonylag forgalmas utcán áll, szinte biztos, hogy a járókelők észreveszik a betörési kísérletet. Ha a lakás a legfelső szinten van, vagy a családi ház viszonylag elhagyatott helyen áll, érdemes magasabb kategóriájú ajtóban gondolkozni.

Ez az ajtó tűzálló kivitelben is megrendelhető. (Az ajtó részletes leírását itt nézheti meg.)

PRO 10’ típusú beltéri biztonsági ajtó

Az 5’típusnál eggyel magasabb kategóriájú ez az ajtó: a MABISZ II. kategóriájúnak minősítette, vagyis az áthatolási, áttörési ellenállása 10 perc. Ennek megfelelően 18 záródási ponttal rendelkezik, és az ajtó külső oldalának teljes felületén 3 milliméteres acéllemezzel erősítették meg.

A MABISZ II. szintű minősítése ennél a típusnál azt jelenti, hogyha a behatoló a csavarhúzók és a feszítővas mellett komolyabb szerszámokat is bevet, (például fejszét, kisméretű fűrész, lemezollót, fúrógépet), még akkor is 10 percbe kerül, mire az ajtó megadja magát, és az illető bejut a lakásba. Ez olyan hosszú idő, hogy a behatoló szinte biztosan egy másik, könnyebb célpontot keres. Ha mégsem így tenne, óriási kockázatot vállal, hiszen 10 percet eltölteni egy ajtó előtt gyanús, és főleg rendkívül hangos kopácsolással, fúrással, faragással majdnem biztos lebukást jelent.

Az ajtó tűzálló borítással is választható. (Az ajtó műszaki leírását itt nézheti meg.)

EX 15’ típusú beltéri biztonsági ajtó

A MABISZ I. kategóriájába tartozó ajtóként az EX 15’ már 15 percig tartja fel a kinyitásával próbálkozó betörőket. Az ajtó 19 záródási pontja és az ajtó mindkét oldalának teljes felületén húzódó acéllemezek a komolyabb „szaktudással” és felszereléssel rendelkező behatolóknak is alaposan feladják a leckét. Ugyanis ez az ajtó még akkor is negyedóráig bírja, ha a betörő az előző kategóriánál felsorolt szerszámok mellett többféle elektromos fűrésszel, koronafúróval, sarokcsiszolóval rendelkezik. Az ajtó tűzálló kivitelben is megvásárolható.

(Az ajtó műszaki leírását itt nézheti meg.)

EX+ 20’ típusú beltéri biztonsági ajtó

Ez az ajtótípus jelenti a biztonsági ajtók csúcsát: a MABISZ I. kategóriájúnak minősítette, ami azt jelenti, hogy 20 percig is ellenáll a behatolási kísérleteknek, még akkor is, ha a betörő az előző típusoknál figyelembe vettnél lényegesen nagyobb teljesítményű fúrót és sarokcsiszolót használ.

Ez a 20 perc már olyan hosszú idő, hogy egy profi, rutinos betörő biztosan nem kezd egy ilyen ajtóval, inkább könnyebb célpontot választ. Hiszen a 21 záródási ponton, az extrém megerősítésen (ami az ajtó mindkét oldalának teljes felületét borítja), és a többi biztonsági elemen valóban a lehetetlenséggel határos átjutni.

Az ajtó tűzálló változatban is elérhető. (Az ajtó műszaki leírását itt nézheti meg.)

Mabisz biztonsági ajtók

Egyes ajtótípusaink a fokozottabb biztonság érdekében tűzgátló burkolattal is rendelhetőek igény esetén
(felár ellenében).

Tűzgátló ajtó kivitel az alábbi típusoknál lehetséges:

. MABISZ 10' PRO biztonsági ajtó (műszaki leírás, rajz)
. MABISZ 15' EX biztonsági ajtó (műszaki leírás, rajz)
. MABISZ 20' EX+ biztonsági ajtó (műszaki leírás, rajz)

WEBA001 WEBA002 WEBA003 WEBA004 WEBA005 WEBA010
WEBA011 WEBA013 WEBA014 WEBA052 WEBA053 WEBA054
WEBA058 WEBA059 WEBA060 WEBA061 WEBA062 WEBA063
WEBI115 WEBI118 WEBI128 WEBI129 WEBK001 WEBK002

Kedves Ügyfelünk!
Gyártóink tájékoztatása szerint a termékeink gyártási határideje megnőtt 1-3 héttel, az év végi leterheltség miatt.
Megértésüket köszönjük.

Kérje ingyenes felmérésünket és szaktanácsadásunkat!
Az oldalon feltüntetett árak, nettó árak, nem tartalmazzák az áfa értékét.
Copyright © 2013 Ajtóneked.hu Minden jog fenntartva.